utorak, 24. prosinca 2013.

3 stvari o internet zaradi koje vam nitko neće reći

Zarada na internetu je jedna od tema o kojoj mnogi informatički pismeni ljudi razmišljaju. Svima se taj komfor radi iz vlastitog doma i zgrtanja obilja čini više nego privlačnim. A kome i ne bi? Puno novaca, malo rada-praktički san svakog čovjeka. No u ovom članku se ne fokusiramo na stvari koje ćete svugdje čuti već na one koje će vam mnogi prešutjeti.


1. Zaraditi je lagano

Ovo je izjava koja se najčešće čuje na raznim portalima, sajtovima i blogovima. Zaraditi na internetu nije lagano i do toga stoji put popločen raznim preprekama. Oni koji će vam reći da je to lagano ili nemaju pojma o internet zaradi ili vam lažu da vas pridobiju za neki svoj cilj.

Najčešće ćete izjave ovakvog tipa pronaći na sajtovima koji služe internet zaradi, ali u biti sva zarada ide vlasnicima sajtova dok se korisnicima isplaćuje minimalan postotak.


2. Za zaradu vam ne treba skoro ništa-ako imate kompjuter i internet vezu, spremni ste

Djelomično netočno. Istina je da za mnoge 'poslove' kao što su pisanje bloga, zarada ispunjavanjem anketa, itd. nije potrebna nekakva astronomska računalna konfiguracija, ali ako se mislite baviti nečim ozbiljnijim kao što je na primjer prodavanje i razvoj aplikacija, razvoj web stranica, onda vam zastarjela računalna konfiguracija neće biti dovoljna.


3. Za Internet zaradu vam ne treba znanja

Jedna od menih najsimpatičnijih krivih izjava na internetu. Na internetsko tržište (koje bi vama u idealnom slučaju trebalo biti izvor zarade) možete gledati kao na tržište neke zemlje. Prednost vam je jedino ta da se internetsko tržište sastoji od puno većeg broja ljudi, stoga imate veće šanse za zaradu. Ukoliko vi nemate pojma ni o čemu, onda nećete uspjeti na internetu kao što ne bi uspjeli na nekom lokalnom tržištu. Znanje i iskustvo su moći kojima se valja dobrano oboružati.

Uzmite sve prethodno navedeno u obzir kada ubuduće budete surfali internetom u potrazi za zaradom. Zapamtite, ukoliko zvuči predobro da bi bilo istinito, u većini slučajeva i jest tako.

Sve primjedbe i komentari su dobrodošli :)

Nema komentara:

Objavi komentar