nedjelja, 9. siječnja 2011.

Zarada na internetu - zarada internet radiom i internet TV-om

Dragi čitatelji, dobar dan. Danas pišem o tome kako MOŽETE zaraditi na internetu. Zarada na internetu nije laka, to svi trebamo znati. Ali u moru lažnih ponuda se uvijek nađe nekoliko onih koje nude pravu, odnosno stvarnu zaradu na internetu. 
Danas pišem o jednom takvoj, a to je zarada na internetu internet radiom i internet TV-om.


Zarada internet radiomSvi mi imamo radio. Elektroničku napravu koja nam omogućava da slušamo razne radio postaje koje imaju zanimljiv sadržaj. Danas imamo situaciju da su se radio postaje s razvojem interneta preselile na internet, no zadržale su svoju kvalitetu. Internet radio postaje danas zarađuju dobar novac na internetu. 
Najbolji dio je taj da te radio postaje obično vodi jedan čovjeka ili mala skupina ljudi. To nas dovodi do zaključka da i vi, ili vi i vaši prijatelji možete početi zarađivati na internetu internet radio postajom.

Internet radio postaje su vrlo zanimljive jer ne morate biti u određenom okrugu da biste uhvatili signal. Za slušati internet radio postaju sve što morate je imati računalo i pristup internetu ( što većina kućanstava danas ima ). Tako vas u isto vrijeme može slušati cijeli svijet, a ne samo uža skupina slušatelja.

Zarada internetskom radio postajom se temelji na oglasima ( kao  internet zarade snimanjem videa i internet zarade pisanjem internet članaka ). 
Na stranici na kojoj slušatelj sluša vaš radio prikazuju se oglasi. Ukoliko slušatelj klikne na oglas vi dobivate novce. Što više slušatelja imate to su vam šanse za zaradu veće, a i iznos koji ćete zaraditi je veći.

Kada pokrećete internet radio postaju imajte na umu da vi možete doprijeti do gledatelja. Pazite kakve će prirode vaš radio biti, te kakva će se muzika puštati, hoće li biti vijesti...

Zarada na internetu internet TV-om

Ovakva zarada je vrlo slična prethodnoj zaradi na internetu. 
Zarada internet TV-om je danas vrlo popularna. Tako na internetu postoje dvije vrste televizija. To su televizije sa prethodno snimljenim materijalom koji se pušta naknadno i one koje imaju takav ali i pristup uživo.

Kod prvog načina vi snimite vijesti, emisije... te ih onda naknadno emitirate. Ovakav način je malo lakši, ali je gledateljima udaljeniji. Drugi način je sličan prvome. Vi snimite jedan dio programa, a drugi dio    programa ide uživo.

Način zarade je isti kao i kod zarade na internetu internet radiom. 
Na stranici na kojoj se gleda vaš TV prikazuju se oglasi. Ukoliko gledatelj klikne na oglas vi dobivate novac.Ova dva načina su vrlo slična i jako dobra za zaradu. Ukoliko imate nešto zanimljivo i drugačije za ponuditi svijetu napravite svoj kanal i počnite dopirati do ljudi, a uz to i zarađivati dobar novac!

2 komentara:

  1. Vrlo zanimljiv članak. Sviđa mi se ideja da se zarađuje novac tako što se oglasi daju na radiu i TV-u. Nisam to nikada probala, možda ću da malo eksperimentišem. Pitanje je koliko je to isplativo i koliko koštaju takvi oglasi.
    Želim vam sve najbolje u radu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav, znam da ovaj odgovor stiže puno prekasno, ali bolje ikada nego nikada :) Dakle, isplativost i cijena samih oglasa najviše ovisi o popularnosti Vaše telivizije ili radija, isto kao i kod web stranice. Zakon glasi: ako je nešto popularno, vjerojatno se da i unovčiti.

    OdgovoriIzbriši